|
Meno:
|
Ing. Martina Hudecová, PhD. | |
|
Email:
|
martina.hudecova@ucm.sk | |
|
Homepage:
|
http:// | |
|
Fakulta/Univerzita:
|
IM UCM
-
Inštitút manažmentu
|
|
|
Pracovisko:
|
KMTH
-
Katedra manažmentu turizmu a hotelierstva
|
| III.a - Zamestnanie-pracovné zaradenie | III.b - Inštitúcia | III.c - Časové vymedzenie |
|---|---|---|
| Odborný asistent | Inštitút manažmentu UCM v Trnave | 01.09.2024 - trvá |
| IV.a - Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné | IV.b - Názov inštitúcie | IV.c - Rok |
|---|---|---|
| UniCert (anglický jazyk B2-C1) | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre | 2018 |
| Nemecký jazyk (A1) | Slovenský inštitút vzdelávania | 2023 |
| Kurz - štatistické metódy vo výskume | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre | 2025 |
| Rodový tréning | Možnosť voľby | 2025 |
| Digitálne inovačné zručnosti "DIGIFABS" | DIGIFABS Erasmus | 2025 |
| Školenie "Animácia voľného času" | Stageman Slovensko, s.r.o. | 2025 |
| Jazykový kurz (anglický jazyk B2-C1) | MaltaLingua | 2025 |
| V.1.a - Názov profilového predmetu | V.1.b - Študijný program | V.1.c - Stupeň | V.1.d - Študijný odbor |
|---|---|---|---|
| Makroekonómia | Manažment v turizme a hotelierstve | I. | ekonómia a manažment |
| V.5.a - Názov predmetu | V.5.b - Študijný program | V.5.c - Stupeň | V.5.d - Študijný odbor |
|---|---|---|---|
| Manažment a manažérske kompetencie | Manažment v turizme a hotelierstve | I. | ekonómia a manažment |
| Analýza dát v turizme | Manažment v turizme a hotelierstve | I. | ekonómia a manažment |
| Podniková kultúra a identita | Manažment v turizme a hotelierstve | I. | ekonómia a manažment |
ADC [30%]
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>.
IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"
ADM [25%]
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - POCOL, Cristina Bianca - VARGOVÁ, Renata. The Study of Consumer Behaviour in the Honey Market with Emphasizing Quality and Nutritional Value. In Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. ISSN 1843-5262, 2023, vol. 80, no. 2, s. 108-118. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15835/buasvmcn-fst:2023.0037>.
IF: 0,300 Indexované v: WoS
ADM [30%]
TÁBORECKÁ-PETROVIČOVÁ, Janka - HUDECOVÁ, Martina - KURAJDOVÁ, Klaudia - NAGYOVÁ, Ľudmila. The role of country of origin in the milk purchase. In Journal of Central European Agriculture Online. ISSN 1332-9049, 2023, vol. 24, no. 3, s. 722-735 (2022: 0.700 - IF, 22 - H-index, 0.75 - Cites docs 2 years, 0.196 - SJR, Q4 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.5513/JCEA01/24.3.3928>.
IF: 0,700 Indexované v: WoS, SCOPUS"
ADM [30%]
HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption and offer of honey on the slovak market. In Journal of Hygienic Engineering and Design. ISSN 1857-8489, 2022, vol. 40, s. 227-232 (2022: 8 - H-index, 0.47 - Cites docs 2 years, 0.168 - SJR, Q4 - SJR Best Q).
Indexované v: SCOPUS"
AAB [70%]
HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila - HORSKÁ, Elena. Mapovanie faktorov a procesov implementácie novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2023. 102 s. ISBN 978-80-552-2699-6."
ADC [30%]
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>.
IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"
ADM [25%]
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - POCOL, Cristina Bianca - VARGOVÁ, Renata. The Study of Consumer Behaviour in the Honey Market with Emphasizing Quality and Nutritional Value. In Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. ISSN 1843-5262, 2023, vol. 80, no. 2, s. 108-118. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15835/buasvmcn-fst:2023.0037>.
IF: 0,300 Indexované v: WoS
ADM [30%]
TÁBORECKÁ-PETROVIČOVÁ, Janka - HUDECOVÁ, Martina - KURAJDOVÁ, Klaudia - NAGYOVÁ, Ľudmila. The role of country of origin in the milk purchase. In Journal of Central European Agriculture Online. ISSN 1332-9049, 2023, vol. 24, no. 3, s. 722-735 (2022: 0.700 - IF, 22 - H-index, 0.75 - Cites docs 2 years, 0.196 - SJR, Q4 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.5513/JCEA01/24.3.3928>.
IF: 0,700 Indexované v: WoS, SCOPUS"
ADM [30%]
HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption and offer of honey on the slovak market. In Journal of Hygienic Engineering and Design. ISSN 1857-8489, 2022, vol. 40, s. 227-232 (2022: 8 - H-index, 0.47 - Cites docs 2 years, 0.168 - SJR, Q4 - SJR Best Q).
Indexované v: SCOPUS"
AAB [70%]
HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila - HORSKÁ, Elena. Mapovanie faktorov a procesov implementácie novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2023. 102 s. ISBN 978-80-552-2699-6.
ADC [30%]
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>.
IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"
Ohlasy:
2025
[1] Kobacy, W., Rashwan, A. K., Osman, A. I., Abu-Zaid, A. K., Mazeed, A. R., & Mohamed, R. M. (2025). Physicochemical and Antioxidant Properties of Four Bee Honey Types and Their Anticancer Effects on Hep-2 Human Laryngeal Cancer Cells. ACS Food Science & Technology.
[2] Çobanoğlu, D. N., Temizer, İ. K., Felek, İ., Şimşek, A., & Dündar, O. (2025). Botanical Origin of Honey: Implications for Mineral Composition and Potential Toxic Element Safety. Chemistry & Biodiversity, e00318.
[3] Guerreiro, E., Cachinho, R., Dionísio, T., Nobre, M., Júdice, A., Simões, C., & Mendes, J. J. (2025). Oral Health and Dietary Habits Before and After COVID-19 Restrictions in a Portuguese Adult Population: An Observational Study. Life, 15(5), 746.
[4] Kaur, D., Kushwah, S., & Sharma, A. (2025). The “what” and “why” of fake news: an in-depth qualitative investigation of young consumers. Qualitative Market Research: An International Journal, 28(2), 313-352.
[5] Łuszczki, E., Zielińska, M., Oleksy, Ł., Stolarczyk, A., & Dereń, K. (2025). Age-Related Differences in Anthropometric and Lifestyle Factors Linked to Metabolic Syndrome in Women with Overweight and Obesity: A Cross-Sectional Study. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity, 1765-1781.
[6] Pepito, B. M. L., Low, J. Y., & Ross, C. F. (2025). Older adults and prepared meals: The influence of comfort, nostalgia, and texture preferences on acceptance. Journal of Food Science, 90(1), e17655.
2024
[1] Cabal‐Prieto, A., Herrera‐Corredor, J. A., Vega‐Carreño, M. I., Chay‐Canul, A. J., Chareo‐Benítez, B., Juarez‐Barrientos, J. M., ... & Ramírez‐Rivera, E. D. J. (2024). Analysis of sensory and cognitive performance of generational consumers using artisan tortillas. Journal of Sensory Studies, 39(3), e12920.
[2] Murmura, F., Liberatore, L., Musso, F., Bravi, L., & Pierli, G. (2024). Organic Honey-Comparison of Generational Behaviour and Consumption Trends After Covid-19. Journal of Food Products Marketing, 30(3), 67-88.
2023
[3] Zaripova, J., Chuprianova, K., Polyakova, I., Semenova, D., & Kulikova, S. (2023). The impact of sensory characteristics on the willingness to pay for honey. arXiv preprint arXiv:2311.18269.
[4] Molnar, D., Velickova, E., Prost, C., Temkov, M., Ščetar, M., & Novotni, D. (2023). Consumer Nutritional Awareness, Sustainability Knowledge, and Purchase Intention of Environmentally Friendly Cookies in Croatia, France, and North Macedonia. Foods, 12(21), 3932.
AFC
HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Analysis of consumer behaviour on the bee products market in relation to the health trends. In Challenges of Nowadays in the Light of Sustainability. 1st. ed. 295 s. ISBN 978-963-269-968-4. Challenges of Nowadays in the Light of Sustainability. Gödöllő : Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, 2021, s. 60-69.
2023
[1] KOWALCZUK, Iwona, et al. Determinants of Honey and other bee products use for culinary, cosmetic, and medical purposes. Nutrients, 2023, 15.3: 737.
2022
[2] VIDA, Viktória; FERENCZI, Alíz Feketéné. Mézfogyasztási és vásárlási szokások alakulása Hajdú-Bihar megyében. Régiókutatás Szemle, 2022, 7.1: 88-101
2023
ADE
ŠEDÍK, Peter - PREDANOCYOVÁ, Kristína - HUDECOVÁ, Martina. Consumer preferences for bee products : Evidence from Slovakia. In Ekonomika – Management – Inovace. ISSN 1804-1299, 2022, vol. 14, no. 3, s. 32-41. Dostupné na internete: <http://emijournal.cz/wp-content/uploads/2022/12/04_CONSUMER-PREFERENCES-FOR-BEE-PRODUCTS-EVIDENCE-FROM-SLOVAKIA.pdf>.
2024
[1] KEBEDE, I. A., et al. Bee products and their processing: a review. Pharm Pharmacol Int J, 2024, 12.1: 5-12."
AFC
ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - JOANIDIS, Patrícia - ŠTEFÁNIKOVÁ, Jana. Exploring preferences for honey with addition: Slovak market and generation Z. In International Days of Science. 1st. ed. 109 s. ISBN 978-80-7455-100-0. International days of science (IDS2022. Olomouc : Moravian Business College Olomouc, 2022, s. 96-104.
2024
[1] Hadi Suwantono, Roni. Analisis Usaha Peternakan Ayam Petelur Pola Kemitraan Di Ud. Jatinom Indah Kanigoro Kabupaten Blitar. PhD Thesis. University of Muhammadiyah Malang."
ŠEDÍK, Peter - HORSKÁ, Elena - PREDANOCYOVÁ, Kristína - GRUNERT, Klaus G. - HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption Trends and Perspectives for Milk and Dairy Products in Slovakia. In Journal of International Food & Agribusiness Marketing. ISSN 0897-4438, 2023, vol. 35, iss., s. (2022: 28 - H-index, 2.29 - Cites docs 2 years, 0.408 - SJR, Q2 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.1080/08974438.2023.2275560>.
2024
[1] Ağır, H. B., Erdem, M., & Çoraklı, H. (2024). Ambalajlı ve Ambalajsız Süt Tüketimini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi: Kahramanmaraş İli Örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(1), 131-136.
VEGA 1/0415/21 Interdisciplinárny výskum spotrebiteľského správania na trhu včelieho medu s akcentom na jeho kvalitu a nutričnú hodnotu - riešiteľka
VEGA 1/0245/21 Implementácia novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku - riešiteľka
VEGA 1/0470/21 Ekonomické aspekty vývoja produkcie ovocných destilátov vplyvom klimatických zmien a socio-ekonomické dopady legalizácie súkromnej výroby destilátov na Slovensku - riešiteľka
VEGA1/0310/24 Výskum inovatívnych foriem marketingu regionálnych značiek výrobcov potravín - riešiteľka
| VII.a - Aktivita, funkcia | VII.b - Názov inštitúcie, grémia | VII.c - Časové vymedzenia pôsobenia |
|---|---|---|
| Ombudsman pre rodovú rovnosť | Inštitút manažmentu UCM v Trnave | 2024-trvá |
| VIII.a - Názov inštitúcie | VIII.b - Sídlo inštitúcie | VIII.c - Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) | VIII.d - Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať) |
|---|---|---|---|
| Česká zemědělská univerzita v Prahe | Kamýcka 129, 165 00 Praha-Suchdol, Česko | 12.09.2022 - 16.09.2022 | Erasmus+ |
| University of Algarve | Estr. Da Penha, 8005-139 Faro, Portugalsko | 5.10.2022 - 31.01.2023 | Erasmus+ |
| Lódź University of Technology | Stefana Žeromskieho 116, 90-924 Lódź, Poľsko | 22.11.2023 - 26.11.2023 | The Baltic University Programme |
| University of Agriculture in Krakow | al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko | 23.04.2024 - 28.05.2024 | CEEPUS |
| University of Agriculture in Krakow | al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko | 27.06.2024 - 20.07.2024 | Erasmus+ |
| Česká akadémia zemědelských věd Praha | Těšnov 65, 117 05 Praha 1 | 25.11.2024-29.11.2024 | Erasmus+ |
| University of Agriculture in Krakow | al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko | 10.05.2025 - 17.05.2025 | CEEPUS |
| University of Agriculture in Krakow | al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko | 30.06.2025 - 04.07.2025 | Erasmus+ |