UCM
Vedecko/umelecko-pedagogická charakteristika osoby
Meno:
Ing. Martina Hudecová, PhD.
Email:
martina.hudecova@ucm.sk
Homepage:
http://
Fakulta/Univerzita:
IM UCM - Inštitút manažmentu
Pracovisko:
KMTH - Katedra manažmentu turizmu a hotelierstva

I. - Základné údaje

I.1 - Priezvisko
Hudecová
I.2 - Meno
Martina
I.3 - Tituly
Ing., PhD.
I.4 - Rok narodenia
1997
I.5 - Názov pracoviska
Inštitút manažmentu UCM v Trnave
I.6 - Adresa pracoviska
Nám. J. Herdu 2, 917 01 Trnava
I.7 - Pracovné zaradenie
Odborný asistent
I.8 - E-mailová adresa
martina.hudecova@ucm.sk
I.9 - Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl
https://www.portalvs.sk/regzam/detail/69762
I.10 - Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole
ekonómia a manažment
I.11 - ORCID iD
000-0002-4797-8458

II. - Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast

II.1 - Vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
II.a - Názov vysokej školy alebo inštitúcie
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
II.b - Rok
2019
II.c - Odbor a program
Obchodné podnikanie/Obchodné podnikanie
II.2 - Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
II.a - Názov vysokej školy alebo inštitúcie
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
II.b - Rok
2021
II.c - Odbor a program
Ekonómia a manažment/Agrárny obchod a marketing
II.3 - Vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa
II.a - Názov vysokej školy alebo inštitúcie
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
II.b - Rok
2024
II.c - Odbor a program
Ekonómia a manažment/Agrárny obchod a marketing
II.4 - Titul docent
II.5 - Titul profesor
II.6 - Titul DrSc.

III. - Súčasné a predchádzajúce zamestnania

III.a - Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b - Inštitúcia III.c - Časové vymedzenie
Odborný asistent Inštitút manažmentu UCM v Trnave 01.09.2024 - trvá

IV. - Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností

IV.a - Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b - Názov inštitúcie IV.c - Rok
UniCert (anglický jazyk B2-C1) Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2018
Nemecký jazyk (A1) Slovenský inštitút vzdelávania 2023
Kurz - štatistické metódy vo výskume Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2025
Rodový tréning Možnosť voľby 2025
Digitálne inovačné zručnosti "DIGIFABS" DIGIFABS Erasmus 2025
Školenie "Animácia voľného času" Stageman Slovensko, s.r.o. 2025
Jazykový kurz (anglický jazyk B2-C1) MaltaLingua 2025

V. - Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole

V.1 - Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a - Názov profilového predmetu V.1.b - Študijný program V.1.c - Stupeň V.1.d - Študijný odbor
Makroekonómia Manažment v turizme a hotelierstve I. ekonómia a manažment
V.2 - Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku
V.3 - Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.4 - Prehľad vedených záverečných prác
V.4.1 - Počet aktuálne vedených prác
V.4.a - Bakalárske (prvý stupeň)
10
V.4.b - Diplomové (druhý stupeň)
0
V.4.c - Dizertačné (tretí stupeň)
0
V.4.2 - Počet obhájených prác
V.4.a - Bakalárske (prvý stupeň)
6
V.4.b - Diplomové (druhý stupeň)
0
V.4.c - Dizertačné (tretí stupeň)
0
V.5 - Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a - Názov predmetu V.5.b - Študijný program V.5.c - Stupeň V.5.d - Študijný odbor
Manažment a manažérske kompetencie Manažment v turizme a hotelierstve I. ekonómia a manažment
Analýza dát v turizme Manažment v turizme a hotelierstve I. ekonómia a manažment
Podniková kultúra a identita Manažment v turizme a hotelierstve I. ekonómia a manažment

VI. - Prehľad výsledkov tvorivej činnosti

VI.1 - Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.1 - Počet výstupov tvorivej činnosti
VI.1.a - Celkovo
36
VI.1.b - Za posledných šesť rokov
36
VI.1.2 - Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus
VI.1.a - Celkovo
5
VI.1.b - Za posledných šesť rokov
5
VI.1.3 - Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a - Celkovo
35
VI.1.b - Za posledných šesť rokov
35
VI.1.4 - Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a - Celkovo
17
VI.1.b - Za posledných šesť rokov
17
VI.1.5 - Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni
VI.1.a - Celkovo
0
VI.1.b - Za posledných šesť rokov
0
VI.2 - Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti

ADC [30%]  

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>. 

 IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"

ADM [25%]   

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - POCOL, Cristina Bianca - VARGOVÁ, Renata. The Study of Consumer Behaviour in the Honey Market with Emphasizing Quality and Nutritional Value. In Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. ISSN 1843-5262, 2023, vol. 80, no. 2, s. 108-118. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15835/buasvmcn-fst:2023.0037>. 

 IF: 0,300 Indexované v: WoS

ADM [30%] 

TÁBORECKÁ-PETROVIČOVÁ, Janka - HUDECOVÁ, Martina - KURAJDOVÁ, Klaudia - NAGYOVÁ, Ľudmila. The role of country of origin in the milk purchase. In Journal of Central European Agriculture Online. ISSN 1332-9049, 2023, vol. 24, no. 3, s. 722-735 (2022: 0.700 - IF, 22 - H-index, 0.75 - Cites docs 2 years, 0.196 - SJR, Q4 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.5513/JCEA01/24.3.3928>. 

 IF: 0,700 Indexované v: WoS, SCOPUS"

ADM [30%] 

HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption and offer of honey on the slovak market. In Journal of Hygienic Engineering and Design. ISSN 1857-8489, 2022, vol. 40, s. 227-232 (2022: 8 - H-index, 0.47 - Cites docs 2 years, 0.168 - SJR, Q4 - SJR Best Q). 

Indexované v: SCOPUS"

AAB [70%] 

HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila - HORSKÁ, Elena. Mapovanie faktorov a procesov implementácie novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2023. 102 s. ISBN 978-80-552-2699-6."

VI.3 - Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov

ADC [30%]  

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>. 

 IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"

ADM [25%]   

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - POCOL, Cristina Bianca - VARGOVÁ, Renata. The Study of Consumer Behaviour in the Honey Market with Emphasizing Quality and Nutritional Value. In Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. ISSN 1843-5262, 2023, vol. 80, no. 2, s. 108-118. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15835/buasvmcn-fst:2023.0037>. 

 IF: 0,300 Indexované v: WoS

ADM [30%] 

TÁBORECKÁ-PETROVIČOVÁ, Janka - HUDECOVÁ, Martina - KURAJDOVÁ, Klaudia - NAGYOVÁ, Ľudmila. The role of country of origin in the milk purchase. In Journal of Central European Agriculture Online. ISSN 1332-9049, 2023, vol. 24, no. 3, s. 722-735 (2022: 0.700 - IF, 22 - H-index, 0.75 - Cites docs 2 years, 0.196 - SJR, Q4 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.5513/JCEA01/24.3.3928>. 

 IF: 0,700 Indexované v: WoS, SCOPUS"

ADM [30%] 

HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption and offer of honey on the slovak market. In Journal of Hygienic Engineering and Design. ISSN 1857-8489, 2022, vol. 40, s. 227-232 (2022: 8 - H-index, 0.47 - Cites docs 2 years, 0.168 - SJR, Q4 - SJR Best Q). 

Indexované v: SCOPUS"

AAB [70%] 

HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila - HORSKÁ, Elena. Mapovanie faktorov a procesov implementácie novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2023. 102 s. ISBN 978-80-552-2699-6.

VI.4 - Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti

ADC [30%]  

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - PREDANOCYOVÁ, Kristína. Exploring Consumers’ Preferences and Attitudes to Honey: Generation Approach in Slovakia. In Foods Online. ISSN 2304-8158, 2023, vol. 12, no. 10, art. no. 1941 [15 s.] (2022: 5.200 - IF, Q1 - JCR Best Q, 73 - H-index, 5.42 - Cites docs 2 years, 0.771 - SJR, Q1 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.3390/foods12101941>. 

 IF: 5,200 Indexované v: SCOPUS, WoS, CCC"  

Ohlasy: 

2025 

[1] Kobacy, W., Rashwan, A. K., Osman, A. I., Abu-Zaid, A. K., Mazeed, A. R., & Mohamed, R. M. (2025). Physicochemical and Antioxidant Properties of Four Bee Honey Types and Their Anticancer Effects on Hep-2 Human Laryngeal Cancer Cells. ACS Food Science & Technology

[2] Çobanoğlu, D. N., Temizer, İ. K., Felek, İ., Şimşek, A., & Dündar, O. (2025). Botanical Origin of Honey: Implications for Mineral Composition and Potential Toxic Element Safety. Chemistry & Biodiversity, e00318. 

[3] Guerreiro, E., Cachinho, R., Dionísio, T., Nobre, M., Júdice, A., Simões, C., & Mendes, J. J. (2025). Oral Health and Dietary Habits Before and After COVID-19 Restrictions in a Portuguese Adult Population: An Observational Study. Life, 15(5), 746. 

[4] Kaur, D., Kushwah, S., & Sharma, A. (2025). The “what” and “why” of fake news: an in-depth qualitative investigation of young consumers. Qualitative Market Research: An International Journal, 28(2), 313-352. 

[5] Łuszczki, E., Zielińska, M., Oleksy, Ł., Stolarczyk, A., & Dereń, K. (2025). Age-Related Differences in Anthropometric and Lifestyle Factors Linked to Metabolic Syndrome in Women with Overweight and Obesity: A Cross-Sectional Study. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity, 1765-1781. 

[6] Pepito, B. M. L., Low, J. Y., & Ross, C. F. (2025). Older adults and prepared meals: The influence of comfort, nostalgia, and texture preferences on acceptance. Journal of Food Science, 90(1), e17655. 

 

2024 

[1] Cabal‐Prieto, A., Herrera‐Corredor, J. A., Vega‐Carreño, M. I., Chay‐Canul, A. J., Chareo‐Benítez, B., Juarez‐Barrientos, J. M., ... & Ramírez‐Rivera, E. D. J. (2024). Analysis of sensory and cognitive performance of generational consumers using artisan tortillas. Journal of Sensory Studies, 39(3), e12920. 

[2] Murmura, F., Liberatore, L., Musso, F., Bravi, L., & Pierli, G. (2024). Organic Honey-Comparison of Generational Behaviour and Consumption Trends After Covid-19. Journal of Food Products Marketing, 30(3), 67-88. 

2023 

[3] Zaripova, J., Chuprianova, K., Polyakova, I., Semenova, D., & Kulikova, S. (2023). The impact of sensory characteristics on the willingness to pay for honey. arXiv preprint arXiv:2311.18269. 

[4] Molnar, D., Velickova, E., Prost, C., Temkov, M., Ščetar, M., & Novotni, D. (2023). Consumer Nutritional Awareness, Sustainability Knowledge, and Purchase Intention of Environmentally Friendly Cookies in Croatia, France, and North Macedonia. Foods, 12(21), 3932. 

AFC    

HUDECOVÁ, Martina - ŠEDÍK, Peter - NAGYOVÁ, Ľudmila. Analysis of consumer behaviour on the bee products market in relation to the health trends. In Challenges of Nowadays in the Light of Sustainability. 1st. ed. 295 s. ISBN 978-963-269-968-4. Challenges of Nowadays in the Light of Sustainability. Gödöllő : Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, 2021, s. 60-69.  

2023 

[1] KOWALCZUK, Iwona, et al. Determinants of Honey and other bee products use for culinary, cosmetic, and medical purposes. Nutrients, 2023, 15.3: 737.  

2022 

[2] VIDA, Viktória; FERENCZI, Alíz Feketéné. Mézfogyasztási és vásárlási szokások alakulása Hajdú-Bihar megyében. Régiókutatás Szemle, 2022, 7.1: 88-101 

2023 

ADE    

ŠEDÍK, Peter - PREDANOCYOVÁ, Kristína - HUDECOVÁ, Martina. Consumer preferences for bee products : Evidence from Slovakia. In Ekonomika – Management – Inovace. ISSN 1804-1299, 2022, vol. 14, no. 3, s. 32-41. Dostupné na internete: <http://emijournal.cz/wp-content/uploads/2022/12/04_CONSUMER-PREFERENCES-FOR-BEE-PRODUCTS-EVIDENCE-FROM-SLOVAKIA.pdf>. 

2024  

[1] KEBEDE, I. A., et al. Bee products and their processing: a review. Pharm Pharmacol Int J, 2024, 12.1: 5-12."

AFC    

ŠEDÍK, Peter - HUDECOVÁ, Martina - JOANIDIS, Patrícia - ŠTEFÁNIKOVÁ, Jana. Exploring preferences for honey with addition: Slovak market and generation Z. In International Days of Science. 1st. ed. 109 s. ISBN 978-80-7455-100-0. International days of science (IDS2022. Olomouc : Moravian Business College Olomouc, 2022, s. 96-104.  

2024 

[1] Hadi Suwantono, Roni. Analisis Usaha Peternakan Ayam Petelur Pola Kemitraan Di Ud. Jatinom Indah Kanigoro Kabupaten Blitar. PhD Thesis. University of Muhammadiyah Malang."

ŠEDÍK, Peter - HORSKÁ, Elena - PREDANOCYOVÁ, Kristína - GRUNERT, Klaus G. - HUDECOVÁ, Martina - NAGYOVÁ, Ľudmila. Consumption Trends and Perspectives for Milk and Dairy Products in Slovakia. In Journal of International Food & Agribusiness Marketing. ISSN 0897-4438, 2023, vol. 35, iss., s. (2022: 28 - H-index, 2.29 - Cites docs 2 years, 0.408 - SJR, Q2 - SJR Best Q). Dostupné na internete: <https://doi.org/10.1080/08974438.2023.2275560>.  

2024 

[1] Ağır, H. B., Erdem, M., & Çoraklı, H. (2024). Ambalajlı ve Ambalajsız Süt Tüketimini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi: Kahramanmaraş İli Örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(1), 131-136. 

VI.5 - Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov

VEGA 1/0415/21 Interdisciplinárny výskum spotrebiteľského správania na trhu včelieho medu s akcentom na jeho kvalitu a nutričnú hodnotu - riešiteľka

VEGA 1/0245/21 Implementácia novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na Slovensku - riešiteľka

VEGA 1/0470/21 Ekonomické aspekty vývoja produkcie ovocných destilátov vplyvom klimatických zmien a socio-ekonomické dopady legalizácie súkromnej výroby destilátov na Slovensku - riešiteľka

VEGA1/0310/24 Výskum inovatívnych foriem marketingu regionálnych značiek výrobcov potravín - riešiteľka

VII. - Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností

VII.a - Aktivita, funkcia VII.b - Názov inštitúcie, grémia VII.c - Časové vymedzenia pôsobenia
Ombudsman pre rodovú rovnosť Inštitút manažmentu UCM v Trnave 2024-trvá

VIII. - Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore

VIII.a - Názov inštitúcie VIII.b - Sídlo inštitúcie VIII.c - Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d - Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Česká zemědělská univerzita v Prahe Kamýcka 129, 165 00 Praha-Suchdol, Česko 12.09.2022 - 16.09.2022 Erasmus+
University of Algarve Estr. Da Penha, 8005-139 Faro, Portugalsko 5.10.2022 - 31.01.2023 Erasmus+
Lódź University of Technology Stefana Žeromskieho 116, 90-924 Lódź, Poľsko 22.11.2023 - 26.11.2023 The Baltic University Programme
University of Agriculture in Krakow al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko 23.04.2024 - 28.05.2024 CEEPUS
University of Agriculture in Krakow al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko 27.06.2024 - 20.07.2024 Erasmus+
Česká akadémia zemědelských věd Praha Těšnov 65, 117 05 Praha 1 25.11.2024-29.11.2024 Erasmus+
University of Agriculture in Krakow al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko 10.05.2025 - 17.05.2025 CEEPUS
University of Agriculture in Krakow al. Adama Mickiewicza 21, 31-120 Krakov, Poľsko 30.06.2025 - 04.07.2025 Erasmus+

IX. - Iné relevantné skutočnosti

Dátum poslednej aktualizácie
2025-09-24